Üzlet

Rost Szirup Gold

Végre az egészséges szirup!

A Rost Szirup jótékony prebiotikus rostokból készült édes szirup, amely nem csak ízletes, de jót is tesz az egész testnek. Az izomalto-oligoszacharid nevű növényi rostból készül (rövidítve IMO szirup). Elneveztük Rost Szirupnak és két változatban kapható:

A Rost Szirup Gold (Fibre Syrup Gold) kis mennyiségű, hozzáadott malátakivonatot és steviát tartalmaz, sötétebb színű és teltebb ízű. A Fibre Syrup Gold egy egészségesebb alternatíva a méz és egyéb, kevésbé egészséges szirupok helyett. Ideális palacsintákhoz, fagylaltokhoz és más desszertekhez. Édesség aránya 1:1.

·        Majdnem 70 g rost és csak 5 g cukor 100 g-onként
·        A méz és más, kevésbé egészséges szirupok kitűnő helyettesítője
·        Tökéletes a házi készítésű süteményekhez, fagylalthoz, joghurtokhoz, gyümölcsökön és palacsontához
·        Vegán

 

A Rost Szirup Gold sötétebb színű és teltebb ízű. Ez egy egészségesebb alternatíva a méz és más szirupok helyett; ideális a palacsintát, joghurtot, kását, bogyós gyümölcsöket, fagylaltot és más desszerteket megöntözve.

Tárolás:

Száraz, hűvös helyen tartandó.

Minőségét megőrzi:

A csomagolás kupakján található.

 

öko, vegán, porcukor, eritrit porcukor, biosüsse, bio, eritrit, bio eritrit, cukor alternatíva, fogyás, glikémiás index, inzulin,

Elfogyott

Leírás
[toggles style=”minimal_small”][toggle color=”Default” title=”Átlagos tápérték 100g termékben”]

Energia

694 kJ / 166 kcal

Zsírok

0 g

 – amelyből telített zsírsavak

0 g

Szénhidrátok

8 g

 – amelyből cukrok

6 g

Rost

69 g

Fehérje

0 g

0,1 g

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Allergének”]

*Árpából származó malátát tartalmaz. Az árpa glutént tartalmaz, de a gluténtartalom a késztermékben messze a jogszabályokban meghatározott határérték (20 mg/kg) alatt van.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”Összetevők”]

Rost Szirup Gold: Isomalto-oligoszacharidok, malátakivonat (gluténmentes), édesdítő: steviol glikozid

*Árpából származó malátát tartalmaz. Az árpa glutént tartalmaz, de a gluténtartalom a késztermékben messze a jogszabályokban meghatározott határérték (20 mg/kg) alatt van.

[/toggle][toggle color=”Default” title=”További információk”]

A Rost Szirup és a diabétesz

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Rost Szirup megemésztése egyénenként változhat. Számos embernél a Rost Szirup rostként viselkedik a szervezetben, míg másoknál már egy adag rost vércukorszint emelkedést eredményezhet. Emiatt azt javasoljuk azoknak az embereknek, akik diabétesszel élnek, hogy körültekintően fogyasszák a Rost Szirupot, és vegyék számításba az lehetséges vércukorszint emelkedést. Kisebb mértékű vércukorszint emelkedés tapasztalható, mint a szokványos szirupok vagy hagyományos cukor elfogyasztása után, de lehetséges, hogy ez még mindig magasabb annál, mint amit egyesek elvárnának egy rendkívül alacsony cukor-, de magas rost tartalmú terméktől. Sajnos még nem áll rendelkezésünkre elegendő dokumentáció, hogy pontos GI értéket tudjunk adni.

 

Mi az az Isomalto-oligoszacharid?

Az Isomalto-oligoszacharid egy, a természetben is előforduló prebiotikus növényi rost, amely természetesen is megtalálható többek között olyan ételekben, mint a méz, miso, szójaszósz vagy a szaké. Édes ízének ellenére a szervezetben úgy viselkedik, mint a rost. Ahelyett, hogy megemelné a vércukorszintet, mint más, szokványos szirupok, az isomalto-oligoszacharid jótékony baktérium forrássá válik az emésztő rendszer számára. Ismertebb nevén prebiotikus rost. A szervezet több baktériumot tartalmaz, mint a sejtet, és ezeknek a baktériumoknak fontos szerepük van. A prebiotikus rostok fogyasztása stimulálja a jótékony baktériumokat, amelyek fontos szerepet játszanak a szervezetben, emellett segítenek elnyomni a káros baktériumokat.

Bármelyik fajta rost okozhat átmeneti kellemetlenségeket az emésztőrendszerben, mint például gázképződés vagy hasmenés, de az IMO rostok fogyasztása esetén bizonyítottan alig jelentkeznek ezek a tüneteket.

 

Hogyan is készül a Rost Szirup?

A Rost Szirupot természetes folyamat útján állítják elő, melyhez keményítőt használnak nyersanyagként. Enzimeket adnak hozzá, így téve a keményítőt rövidebb láncúvá és átalakítva a kapcsolódásokat olyan típussá, amelyek nehezen emészthetők az emberi szervezet számára. (Amíg az emberi emésztő enzimek készen emészthető alfa (1, 4) glikozid kötések, és megtalálhatók a hagyományos keményítőben, addig a Rost Szirupban található alfa (1,6) kapcsolódású kötések nehezen hidrolizáltak és ellenállnak az emésztésnek. Ez azt jelenti, hogy a Rost Szirup úgy funkcionál, mint egy diétás rost, táplálva a jótékony baktériumokat a belekben.

Semmilyen kemikália nem kerül felhasználásra az előállítási folyamat során, így a Rost Szirup természetes terméknek tekinthető.

[/toggle][/toggles]