Átlagos tápérték 100g termékben
Energia
|
0 kJ / 0 kcal
|
Zsír
|
0 g
|
– amelyből telített zsírsavak
|
0 g
|
Szénhidrát
|
0 g
|
– amelyből cukrok
|
0 g
|
Fehérje
|
0 g
|
Só
|
0 g
|
Allergének
A Biosüsse mentes a következőktől:
- Tej
- Glutén
- Tojás
- Szezám
- Szója
- Mogyoró
- Mandula
A Biosüsse a következő allergéneket tartalmazza:
A termék nem tartalmaz allergén összetevőket!
Összetevők:
Édesítő: Eritritol (ellenőrzött biológiai gazdaságból).
Recept ötletek:
A kalóriamentes Biosüsse tökéletes sütéshez-főzéshez. Kedvelt hozzávalója a süteményeknek, kekszeknek, müzliknek és italoknak, egy kicsit gyengébb erősségű édes ízzel, mint a hagyományos cukor. A tökéletes végeredmény elérése érdekében a Biosüsse mennyisége ne haladja meg a teljes mennyiség 20 %-át. Jó szórakozást és élvezetet!
A kívánt recept megtekintéséhez kattintson a nevére!
További információk
Természetes íz
Eltérően a szintetikus édesítőszerektől, amelyek túlzottan édesek, a Biosüsse 100 %-ig természetes és pont megfelelően édes. Segítségével kedvenc süteményeink immár cukormentesen is könnyedén elkészíthetők, hiszen ugyanúgy használható sütésnél, mint a szokványos cukor.
Mivel teljesen mellékízmentes, így a más édesítőszereknél gyakran tapasztalt kellemetlen, kesernyés íztől sem kell tartani.
125 gramm Biosüsse cukor alternatíva 100 gramm hagyományos cukornak felel meg.
Természetes nyersanyag, természetes fermentáció
A Biosüsse alapja a természetben – például az érett gyümölcsökben – is előforduló cukoralkohol, az eritrit. A cukoralkoholok csak a nevükben alkoholok, egyáltalán nincs semmi alkoholtartalmuk!
A Biosüssét élőkultúrák segítségével természetes fermentáció során állítják elő. A folyamat hasonló, mint ahogy a joghurt készül. A Biosüsse kizárólag prémium minőségű, biológiai tanúsítvánnyal rendelkező kukoricából készül – cukor, szintetikus édesítőszerek, aromák és adalékanyagok hozzáadása nélkül.
A tapasztalatok alapján a Biosüsse nagyon kedvelt a különböző élelmiszerintoleranciás, vegán, vegetáriánus és cukorbeteg fogyasztók körében.
Továbbá, a Candida betegek is nyugodtan fogyaszthatják, hiszen, ellentétben a hagyományos cukorral, a Biosüsse NEM táplálja a Candida gombát.
Az édes életet jó lelkiismerettel élvezni? – Biosüssével ez először lehetséges.
Tapasztalatok alapján ártalmatlan
Több, mint 25 évnyi tapasztalat mutatja, hogy az eritrit lényegesen jobban emészthető, mint az összes többi cukoralkohol, például a xilit (nyírfacukor), maltit vagy a szorbit. Ez azért van, mert az eritrit majdnem teljes mértékben felszívódik a véráramba (még a vékonybélben), és változatlanul távozik a vizeleten keresztül a szervezetből. A nagyobb méretű cukoralkoholok (mint a xilit, maltit, szorbit) elérve a vastagbelet, ozmotikus vizet választanak ki és nem ritkán hasmenést okozhatnak. Ellentétben ezekkel a nagyobb méretű cukoralkoholokkal, a Biosüsséből csak nagyon kevés jut el a vastagbélig, így nem okoz hasmenést még akkor sem, ha nagyobb mennyiségben fogyasztjuk.
A Biosüsse fogyasztása nem vezet semmiféle élelmiszerintoleranciához (mint pl. fruktóz- vagy laktózintolerancia) és nem tartalmaz – a sokat vitatott – gyümölcscukrot, mint pl. az agavészirup. Az eritritnél nincs napi ajánlott fogyasztási limit meghatározva.
Élvezet bűntudat nélkül! Ez a Biosüsse.
Bio és alakbarát
A Biosüsse az első biológiai cukoralternatíva, kalória nélkül! Nem tartalmaz semmilyen, a test által felhasználható szénhidrátot és igazán kedvelt a diabéteszesek és mindazok körében, akik cukor- és kalóriatudatosan táplálkoznak.
Alkalmas többek között
– Low Carb, Paleo, Dukan, Atkins, stb. diéta követői számára, valamint
– vegán és vegetáriánus fogyasztók számára is.
Tanulmányok bizonyítják, hogy az eritrit sem az egészséges, sem a cukorbeteg embereknél nincs semmilyen hatással a vércukorszintre vagy a hasnyálmirigy inzulin kiválasztására. Ez semmilyen más édesítőre nem igaz (legyen az édesítőszer, vagy a hagyományos cukor). Ezen tulajdonsága miatt is nagyon kedvelt a az összes cukormentes diétát (az Atkinstől a Ketogénen és a Dukan-on át a paleo és low carb diétát) követők körében.
Nem károsítja a tejfogakat
Aktuális tanulmányok alátámasztják, hogy az eritrit ugyanúgy antikariogén (= fogszuvasodás elleni), mint az erről ismert xilit, csakhogy a xilittel ellentétben, abszolút nulla kalóriatartalommal. Mit is jelent ez pontosan? Azt, hogy “fogbarát”, ugyanis egy filmréteget alakít ki a fogakon és így megakadályozza a fogszuvasodás kialakulását.
Ezenfelül, a Biosüsse bizonyítottan úgy viselkedik, mint egy intenzív antioxidáns – mint ahogy néhány vitamin és növényi anyag -, így segít megvédeni az érfalak rugalmasságát.
Bevált és biztos
Japánban például már 25 éve használják rengeteg élelmiszerben az eritritet, az Európai Unióban is már több mint 10 éve engedélyezett bárminemű korlátozás nélkül a gyermekek vagy a cukorbetegek számára.
Az eritrit természetesen előfordul az emberi anyagcserében is, és nincs semmilyen hatással sem az egészségesek, sem a diabéteszesek vércukor- vagy inzulinszintjére. Így kizárható az is, hogy az édes íze miatt nem kívánt étvágy- vagy súlynövekedést eredményezne.
Jó lelkiismerettel élvezni az édeset!
A Biosüsse Európa első kalóriamentes cukoralternatívája, amely igazolt BIO tanúsítvánnyal rendelkezik. Természetes fermentáció során állítják elő BIO kukoricából.
Cukor, szintetikus édesítőszerek, aromák és adalékanyagok hozzáadása nélkül. Német- és magyarországi BIO intézmények által ellenőrizve és igazolva.